Забравете за леките кросоувъри и луксозните SUV. 

2019-та вероятно ще е сред най-добрите години за феновете на истинските офроуд пикапи, защото на пазара ще бъдат представени множество нови модели с които може смело да излезете извън утъпканите пътища. Aвтоекспертите от сайта Popular Mechanics представиха 9-те най-жилави, способни и издръжливи пикапи с висока проходимост, които можете да си купите през 2019 година. Става въпрос само за най-новите офроуд модели на различни автомобилни компании.

Chevrolet Colorado ZR2 Bison
Специалният модел с обозначение ZR2 Bison е създаден в сътрудничество с компанията American Expedition Vehicles, изработваща офроуд возила и части. Bison се отличава от стандартната версия с добавени защитни панели на картера, резервоара, раздатъчната кутия, както и на предния и задния диференциал.
На предната са монтирани лебедка и фарове за мъгла, а на задната - скоби за изтегляне. 
Двигателят е същият, използван и за стандартната версия, а именно 2.8-литров турбоизелов двигател Duramax със 188 к.с. и 500 Нм. Скоростната кутия е 6-степенна автоматична.

Jeep Gladiator
Gladiator споделя и платформата, и дизайна на Wrangler, но е с увеличени размери, за да побере дългия метър и половина товарен отсек.

В САЩ, Gladiator ще се предлага в 4 нива на оборудване - Sport, Sport S, Overland и Rubicon. Офроуд версията Rubicon ще разчита на системата Rock-Trac за задвижване на колелата, с по-добро съотношение на предавателните числа при бавните скорости. Клирънсът на тази версия е респектиращите 28 см, които позволяват газене във вода до 76 см. Опционално, Rubicon ще може да се поръчва с 33-инчови офроуд гуми Falken Wildpeak Mud-Terrain. Ъгълът на катерене при конвенционалните версии е 40,8 градуса, а на спускане – 25. При Rubicon стойностите са съответно 43 и 26 градуса.

Ford Ranger Raptor
Технически европейският Ford Ranger Raptor повтаря напълно австралийската версия, като се задвижва от 2,0-литров битурбодизелов двигател 2.0 EcoBlue във версията с мощност 213 к.с. и 500 Нм, съчетан с 10-степенна автоматична скоростна кутия и задвижване на четирите колела. За пресечени терени са поставени специални адаптивни амортисьори на Fox, които да отговарят на съпротивлението. Те возят доста меко по магистралата, но осигуряват добра еластичност извън пътищата. 
Дизайнът на новия Ford Ranger Raptor е в духа на по-големия F-150, включително атрактивния син цвят и масивните черни елементи на купето, допълнени от защити за двигателя и други възли

GMC Sierra AT4
GMC Sierra HD e с 6,6-литров турбодизел V8 с мощност 445 к.с., който работи в тандем с 10-степенна автоматична трансмисия. 

Моделът с високопроходим пакет AT4 има блокиране на задния диференциал Eaton, усъвършенствано окачване с амортисьори Rancho, защита на дъното на автомобила, офроуд гуми Michelin, допълнителни електронни системи, асистент за потегляне по наклон и други функции.
Ram Rebel TRX

Новия офроуд звяр на Ram може да се движи с над 140 км/ч извън пътя. Той се задвижва от 6,2-литров V-8 двигател Hellcat с 575 к.с., като през 2020 г. ще бъде пусната и версия с по-мощен двигател със 707 к.с.

Hennessey Goliath 6x6 
Hennessey Goliath 6x6 представлява Chevrolet Silverado във версията Trail Boss, която е преработена в съответствие с традициите на компанията Hennessey. Пикапът е с увеличена рама, като е добавена трета ос. Съответно задното окачване е променено изцяло, а пътният просвет е увеличен с 200 мм.
Машината е получила нови брони, специално конструирана кабина, отговаряща на всички изисквания за безопасност, а също така допълнителна оптика и други подобни атрибути.
След намесата на инженерите на Hennessey, 6,2-литровият V8 с механичен компресор вече развива 715 к.с. и 915 Нм въртящ момент. Той може да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди, което е с 0,5 секунди по-бързо от Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6.

От Hennessey обявиха, че ще предложат Goliath 6x6 в серия от 24 бройки, като те ще могат да се поръчват не само в САЩ, но и навсякъде по света. Базовата версия на пикапа струва точно 375 000 щатски долара.

Ram Power Wagon
За моделната 2019 година Ram е ревизирал технически и визуално Power Wagon.
Двата моста на Ram Power Wagon са оборудвани с блокиращи диференциали. На 17-цоловите  джанти са монтирани теренни гуми с размер 33x12,5. Оборудваното шаси с Bilstein амортисьори е по-високо с пет сантиметра в сравнение със серийния RAM.

Ram Power Wagon се задвижва от V8 6,4-литров Hemi двигател генериращ 410 к.с. и 582 Нм максимален въртящ момент от осемте цилиндъра. 

Nissan Titan Pro-4X
И двата модела на Nissan -  Titan и Titan XD се предлагат с Pro-4X пакет за офроуд. Пакетът Pro-4X предлага Bilstein амортисьори за офроуд, гуми за всички терени, електронно заключване на задния диференциал и контрол на спускането. Разполага с 5,6-литров V-8 двигател с 390 к.с. 

Toyota Tacoma TRD Pro
Toyota Tacoma TRD Pro разполага и с множество офроуд подобрения като уширители на калниците, предпазващи купето от нахвърляне с кал, алуминиева защита на двигателя и фарове с усилени дълги светлини, които светят много по-надалеч от обикновените.

За задвижването на Toyota Tacoma TRD Pro се грижи 3,5-литров V6 бензинов двигател с максимална мощност от 278 конски сили и максимален въртящ момент от 360 Нм. Моторът може да бъде стикован с 6-степенна механична или автоматична скоростна кутия. Без значение от кутията, Tacoma TRD Pro е с 4х4 задвижване с бавни предавки и електронен диференциал с ограничено приплъзване.

И тъй като моделът е с офроуд предназначение, инженерите на Тойота са монтирали амортисьори FOX 2.5 Internal с байпасове и тунингови TRD пружини с 2,5- сантиметров лифт кит отпред. Отзад пък, стандартните ресори са заменени от усилени с прогресивни настройки на твърдостта.

Източник:
https://www.popularmechanics.com/cars/trucks/reviews/g129/the-10-best-off-road-vehicles-you-can-buy-right-now/