В България едни от най-търсените коли втора ръка са германските и за това не е учудващо, че доста българи предпочитат да си купят употребявана кола направо от Германия. 

Ето и кои са най-добрите германски сайтове за продажба на употребявани автомобили, според класацията на немския сайт welt.de. 

Сайтовете включени в тази класация са оценени по 6 основни критерия, като за всеки от тях получават оценка от 1 до 6 (като оценка 1 е за най-добър, а 6 за най-лош резултат). Крайният резултат е на базата на средната оценка по тези 6 критерия.

Шестте критерия за оценка са - стойност на услугата (платено или безплатно), брой на критериите за търсене в търсачката на сайта, брой уникални посетители на месец, достъпност за ползване на сайта , общ брой на обявите и брой на частните обяви, допълнителни екстри.

Ето и крайната класация
1. www.mobile.de (оценка 1.33)
2. www.autoscout24.de (оценка 1.5)
3.  www.kalaydo.de/auto (оценка 2.17)
4. www.auto.de (оценка 2.33)
5. www.pkw.de (оценка 2.5)
6. www.gebrauchtwagen.de (оценка 2.5)
7. www.quoka.de/auto-motorrad/ (оценка 2.5)
8. www.webauto.de (оценка 3)

Тъй като тази класация е правена за немските потребители в нея не е включен критерий за превод на страницата от немски на друг език. 

Ако добавим този критерий, то www.autoscout24.de ще получи предимство, заради опцията за превод на страницата на  български език, както и на още 15 други езика (като кликнете на немския флаг в горния десен ъгъл на страницата и от падащото меню изберете желания език).  

Първенецът www.mobile.de няма опция за  превод на български език, но има английски, руски, испански, турски и още 6 други езика (като кликнете на флага в горната лента на страницата и изберете желания език от падащото меню).

Останалите сайтове в класацията са само на немски с изключение на класирания на последно място  www.webauto.de, който в долната част на страницата има опция за превод на страницата на друг език (включително и български, макар и доста оскъден), като кликнете върху флага на съответната държава.

 Източници:
https://www.welt.de/motor/article109782849/Das-sind-die-besten-Autoboersen-im-Internet.html
https://bonding24.de/gebrauchtwagenseiten-die-besten-im-vergleich/