В края на месец март за трета поредна година ще стартира най-успешния проект в историята на Българския автомобилен спорт - Едномарков рали шампионат за млади пилоти HYUNDAI RACING TROPHY.

Подготовката на автомобилите за новия сезон тече на пълни обороти и съвсем скоро ще започнат тестовете на рали автомобила с новата еволюция за 2017 г. 

HYUNDAI i20 Coupe R ще е допълнена с нова версия скоростна кутия DOG BOX с максимална скорост 174 km/h, променено окачване и нова марка гуми от Корейския производител HANKOOK COMPETITION. 

Участниците ще разполагат с две смеси гуми от модела VENTUS Z205, които ще могат да избират според спецификата на трасетата.

Освен младият пилот Симеон Симеонов, който стартира кариерата си на рали пилот в шампионата само на 16 години, ще имате уникалната възможност да видите и други нови млади участници, които ще започнат развитието си като рали пилоти в HYUNDAI RACING TROPHY.

И този сезон в шампионата са включени шест ралита на територията на три балкански държави - Румъния, България и Сърбия. 

В регламента на HYUNDAI RACING TROPHY е включен и POWER STAGE, като последната скоростна отсечка от всяко рали ще дава допълнителни бонус точки към актива на този който я спечели.

MOTORSPORT ACADEMY продължава да развива своята дейност в откриването и развитието на млади таланти за рали спорта. 

Ето и календара на едномарковия шампионат за 2017:

1. Рали Брашов (31 март - 1 април)
2. Рали България (19 - 21 май)
3. Рали Твърдица - Елена (15 - 16 юли)
4. Рали Сливен (1 - 3 септември)
5. Рали Сърбия (22-24 септември)
6. Рали Хеброс (17 - 19 ноември)