Само след седмица пилотите на Hyundai Racing Trophy ще изпитат адреналина на първото състезание за новия сезон. През 2016 година предстоят интригуващи 6 надпревари, а първата е в Румъния - рали "Сибиу". След това предстоят стартове на рали България, Твърдица - Елена, Сливен, Сърбия и Стари столици.

Очаква ни доста адреналин и положителни емоции, както и неповторими километри по трасетата. Тази година и колата е с различни характеристики спрямо миналогодишния. За новия сезон са монтирани спирачни дискове с по-голям диаметър 300 мм, в сравнение със серийните – 254. Освен това ще се използва цялата спирачна система на Hyundai i30 Turbo, без серво усилвател на спирачната система, за да има директен контакт от натиск към спирачната помпа. По този начин автомобилът ще спира много по-агресивно и усетът към спирането на колата е много по-голям. Друго подобрение е промяната на предавателните числа на трета, четвърта, пета и шеста предавка с цел да се скъси максималната скорост на автомобила, за да бъде по-динамичен в ускорението. Окачването на автомобила е олекотено. Конските сили са 110 спрямо миналогодишните 100.

Сред екипажите има нови имена, но те са предимно при навигаторите. Eто и какви са очакванията ми за представянето на пилотите през този сезон. Под вещите съвети на Петър Гьошев всички ще се опитат да дадат максимума от себе си и да се докажат като успешни пилоти.

Шампионът от миналата година Григор Григоров ще се опита да запази титлата си и да си гарантира доминация. Той е доказано спокоен пилот, който обича да преценява рисковете, а мотото му е "да спечеля войната, а не битката". На представянето на новия автомобил коментира, че ще кара на максимални обороти, но другите едва ли ще седят и ще гледат отстрани.

Симеон Симеонов е един от най-големите таланти в моторния спорт и след общо взето проучвателния първи сезон миналата година сега ще търси победите.

Васил Жеков влезе с гръм и трясък на рали "Средна гора", оставяйки конкурентите си далеч назад, а тази година ще е интересно до къде може да стигне след летящия старт през 2015.

Христо Геров винаги е способен на изненади, а когато е достатъчно спокоен е способен да бъде победител. При него има и солидна доза адреналин, което понякога  води до грешки, но със сигурност ще се бори за победите по трасетата. 

Мирослав Ангелов се включва за първи път в шампионата. Занимава се с автомобилизъм от 2012 година, а преди това е бил състезател по картинг. Участва в планинския рали шампионат през 2013 година и печели два шампионата. През 2014-та година участва на Рали „Сливен“ и Рали „България“, където е седми в генералното класиране. 

Георги Делчев за първи път ще се включи в едномарковия шампионат. Със сигурност той ще трупа опит по трасетата и първият му старт ще е на рали "България" през май. Вероятно ще се опита да позатрудни фаворитите, но като цяло мисля, че ще е успех за него да завърши успешно всички надпревари, за да трупа опит. Според мен този сезон за него ще е проучвателен.

Очакваме първия старт след седмица на рали "Сибиу" в Румъния. Успех на пилотите, навигаторите им, както и на организаторите на шампионата!


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS