Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов ще дебютира утре на първата писта, приела състезание от Формула 1 в Източна Европа - "Хунгароринг" до Будапеща. Дебютантът на ART Grand Prix все още преследва първите си точки в шампионата и призна, че очаква с интерес първите си километри на трасето в Унгария.

"Тепърва ще разучавам 'Хунгароринг', но ще бъде интересно, тъй като това е по-бавна и спъната писта, а аз предпочитам по-бързите трасета. Тук ритъмът на пилотиране ще бъде много важен и ще търсим местата за изпреварване. В Унгария и на 'Спа' след това ще работим със средно твърдите сликове, а ние работим отлично с твърдите гуми, така че това ще е важен елемент от стратегията за уикенда", каза Цолов, цитиран от негови представители.

Българинът разказа и за битките, които проведе в предишния кръг от шампионата във Формула 3 на британската писта "Силвърстоун".

"В съботното състезание рискувахме с мокрите гуми, тъй като стартирах назад и нямаше какво да губя. В неделя, когато бях близо до челото, трябваше да бъдем консервативни с избора на гуми, тъй като бях близо до топ 10 и трябваше да пазя позицията. Положителното е, че в Англия имаше моменти, в които бях най-бързият пилот в колоната. В неделя на мокрото догонвах Себастиан Монтоя за десетото място, като му топях по 1 секунда на обиколка", каза още той.

Програмата на 8 кръг от сезона във Формула 3 стартира утре със свободната тренировка от 10:55 часа българско време, а квалификацията започва в 16:05 часа. В събота е спринтът от 10:50 часа, а основната надпревара започва в неделя в 9:25 часа българско време.