Фернандо Алонсо записа едва 29 обиколки на пистата „Индианаполис" при тренировъчния си дебют в Инди 500 със състезателния автомобил на Макларън-Шевролет. Лоши метеорологични условия не позволиха на испанеца да покара достатъчно, за да прецени дали може да бъде конкурентоспособен на другите през сезона. Тренировъчната сесия започна четири часа по-късно от предвиденото и дори приключи малко по-рано. Най-високата скорост, която Алонсо разви, бе 218.690 мили в час (351.96 км/ч) и това му отреди последното девето място. Най-бърз беше Такума Сато със скорост от 226.993 мили в час (365.3 км/ч).

„Страхотно е, че се завърнах на тази великолепна писта, въпреки лошото време и проблемите, които имахме с колата. За днес планирахме да караме стъпка по стъпка и да преценим какво е състоянието на автомобила. Не успях да покарам достатъчно, за да преценя дали нашата кола може да е конкурентоспособна. Нуждаем се от повече време на пистата и съм сигурен, че ще си го набавим през май. Имаме още две седмици, а работата е доста, но знам, че се движим в правилната посока", каза Алонсо.

По време на първия ден от официалните тренировки за Инди 500 на 14 май Алонсо е задължен да направи още десет обиколки със скорост над 215 мили в час (346 км/ч). /БГНЕС