Огромен интерес отчитат организаторите на "Автосалон София 2019" още на старта на изложението, което беше открито в събота, 12 октомври. То ще продължи до края на седмицата - 20 октомври, а един от посетителите ще си има нов автомобил, който ще бъде изтеглен след края на изложението. 

През първите два дни близо 20 000 души са минали през щандовете на автомобилните марки в Интер Експо Център, за да видят изложените автомобили и да тестват някой от 150-те предложени модели.

И докато в събота повечето от посетителите бяха с билети, закупени по-рано онлайн, то в неделя пред входа на изложението, още преди да отвори врати, имаше опашки от желаещи. По всичко личи, че през тази година автосалонът ще подобри рекорда по посещение от предишното, когато за 10-те дни през изложбените зали минаха над 55 000 човека. Сега амбициите на организаторите са бройката да надхвърли 60 000.

Част от посетителите се възползваха от възможността да тестват автомобилите, предоставени от компаниите-изложители. Броят на тези коли е 150, като те не спряха да въртят километри през двата дни. 

Очаква се, че през седмицата интересът към продажбите дори да се увеличи, защото тогава ще дойдат предимно хора, които имат интерес към покупка на нов автомобил. В по-спокойна обстановка те ще могат да огледат експонатите и съответно да направят своя избор.