Peugeot лансира дистанционна продажба на автомобили, която прави възможно закупуването на нов автомобил от разстояние. Всеки клиент има свободата да избира дали да получи автомобила си в своя дом, в съответствие с всички стандарти за безопасност, или в търговско-сервизен комплекс на марката.

Георги Димитров/Gong.bg
24 снимки

В текущия контекст Peugeot е иноватор и ускорява дигитализацията на всички свои дейности. Клиентите на марката могат да закупят избран от тях автомобил, изцяло дистанционно, възползвайки се от най-добрите търговски предложения с отстъпки до 27 %, и да го получат в своя дом или в предпочитан търговско-сервизен комплекс.

Дистанционната покупка се състои в няколко основни стъпки:
- Конфигуриране на автомобил онлайн
- Оферта и опции за финансиране
- Сключване на договор
- Подготовка на автомобила – регистрация и застраховки
- Безопасно получаване

Целият процес е подробно описан за улеснение на клиентите. Те могат да изберат автомобил и да го конфигурират изцяло онлайн, след което да се спрат на желана опция за финансиране и получат лизингов план чрез онлайн лизингов калкулатор или контакт с търговски консултант. 

Процесът по обработка на документите по сделката е изцяло дистанционен, а получаването на автомобила – регистриран и готов за експлоатация, в дома на клиента или предпочитан търговско-сервизен комплекс на Peugeot в страната. 

През цялото време на разположение на клиентите е онлайн чат с търговски консултант, който ги напътства през всички стъпки. Клиентското преживяване е напълно дистанционно и позволява избор, поръчка и заплащане на нов автомобил от разстояние. По този начин Peugeot директно отговаря на нуждите на своите клиенти, които търсят бърза и лесна мобилност, без компромис с качеството.