Peugeot демонстрира своя преход към електричеството на Автомобилен салон София 2019. Новият напълно електрически Peugeot е-208 e показан премиерно за България в рамките на изложението. Втората електрическа премиера за марката идва на две колела в лицето на  скутерът e-Ludix. Peugeot проектира себе си в ерата на енергийния преход и електрификацията, и води посетителите към визията си за бъдещето с електрически автомобил, електрически скутер и електрически велосипед.

Общо 7 автомобила са изложени на щанда на Peugeot в зала 4 на Интер Експо Център от 12 до 20 октомври - новият Peugeot 208 в конвенционална и електрическа версия, колата на годината в България – Peugeot 508 в седан и комби версия, многофункционалният автомобил на годината Peugeot Rifter, носителят на над 65 международни награди Peugeot 3008 SUV и 7-местният SUV Peugeot 5008.

Новият 208 се предлага с избор между три двигателя: 100% електрически, бензинов или дизелов. Това ново поколение на PEUGEOT 208 се утвърждава чрез своя елегантен и отличителен дизайн.
Новият 208 съдържа ново, безпрецедентно поколение на PEUGEOT i-Cockpit® с високо разположен, комбиниран инструментален 3D панел и редица системи в помощ на водача от по-високите сегменти.
Свръхсвързан благодарение на функцията Mirror Screen и свързаната TomTom® Traffic 3D навигация, новият PEUGEOT 208 съдържа и най-новото поколение от системи в помощ на водача - на най-високото ниво в своя сегмент, с новата система Drive Assist, която проправя пътя към полуавтономното шофиране. 

Новият Peugeot e-208 предлага стимулиращо удоволствие при шофиране благодарение на 100% електрически мотор с мощност 100 kW (136 к.с.) и 260 Nm въртящ момент (наличен от 0 км/ч) за незабавни реакции. 

Носителят на наградата Кола на годината за 2019 г. в България - Peugeot 508 е изложен на щанда на марката.  Дързък дизайн с отличителен стил и технология за врати без рамки придават на автомобила специално присъствие и стойка. За пръв път в сегмента Peugeot 508 демонстрира  Система за нощно виждане (Night vision), която засича живи същества пред автомобила нощем или в условия на намалена видимост. Системата осигурява засичане в рамките на 200-250 м извън обхвата на предните фарове и извежда образа от инфрачервената камера централно на цифровия дисплей на нивото на очите на водача.

Комби версията на модела - новият 508 SW пренаписва всички елементи на дизайна в силно конкурентния пазар на комби моделите от сегмент D, черпейки вдъхновение от моделите „шутинг брейк“. Дизайнът на новия 508 SW е впечатляващ със снижения спортен силует на модела и вратите без рамки. Той представлява перфектно съчетание на спортна елегантност и практичност, осигурявайки щедро пространство за пътниците и голям, леснодостъпен багажник.

Peugeot Rifter спечели наградата Многофункционален автомобил на годината 2019 в България. Той носи силна индивидуалност и приключенски дух. Заимствал e някои от стилистичните и функционални характеристики на SUV света: голям клирънс, големи колела, големи протектори на праговете на вратите, на долната странична част на каросерията и предната и задната брони. Предлаган в две дължини – с 5 и 7 места, оборудван с Peugeot i-Cockpit® и гарантиращ удоволствие от шофирането, Peugeot Rifter е верен съучастник в ежедневната работа и семейните приключения.

Носител на над 65 международни награди от лансирането си до момента Peugeot 3008 SUV притежава спиращ дъха интериорен дизайн и носи въодушевляващо усещане при шофиране, подкрепен от арсенал от системи за помощ при шофиране и гама икономични двигатели.

SUV Peugeot OT 5008 се вписва изцяло в концепцията на Peugeot за уникален SUV – модерен и впечатляващ автомобил със силен вдъхновяващ дизайн, осигуряващ истинско удоволствие от шофирането и иновативно високо технологично оборудване. С големите си колела, с пътния си просвет, с широката си следа, той предлага на пътниците едно въображаемо бягство.

Peugeot е единственият производител, предлагащ глобална мобилност на 2, 3 или 4 колела. Щандът на марката представя най-новите електрически иновации на Peugeot Cycles и Peugeot Motocycles. 

Електрическият скутер Peugeot e-Ludix е още една премиера за България на щанда на марката. e-Ludix е електрическата версия на най-продавания скутер на Peugeot Motocycles – Peugeot Ludix с изпитано шаси и реализирани над 250 000 броя за последните 15 години. Скутерът използва електрически двигател Bosch с максимална мощност от 4 к.с. Батерията достига пълен заряд за 4 часа и автономност до 45 км, като позволява експресно зареждане до 80% за 3 часа, както и вариант за бързо зареждане за 2 часа. Самата батерия може да бъде вадена от скутера, което подпомага лесното му зареждане. 

Специални условия и безплатна застраховка Автокаско за всички леки автомобили на склад ще съпътстват покупката на всеки автомобил PEUGEOT в рамките на Автомобилен салон София. По време на изложението на разположение за тест са Peugeot 508 SW, Peugeot 3008 и Peugeot 5008, с които желаещите ще могат да изпробват и приложението MYPEUGEOT.