Предвид това, че повечето бизнес клиенти шофират по-малко от 300 км на ден, електрическа версия на PEUGEOT EXPERT изглежда логична.

Този факт се подсилва от все по-ограничения достъп до градските центрове, като някои градове вече разрешават в тях единствено 100% електрически автомобили.

Наскоро обновен до стандартите Euro 6D с гама, все по-адаптирана към специфични начини на ползване, PEUGEOT EXPERT вече съществува в 100% електрическа версия и стана PEUGEOT e-EXPERT.

Потребителите ще могат да избират между два размера на батерията: 
- 50 kWh, за пробег от 200 километра (WLTP),
- 75 kWh, за пробег от 300 километра (WLTP).

Георги Димитров/Gong.bg
24 снимки

Оставайки верен на концепцията на Марката Peugeot, че не е необходимо да се придобива друг автомобил, за да може да се шофира електрически такъв, Peugeot e-Expert запазва атлетичния стил на версиите с двигател с вътрешно горене и същия товарен капацитет.

Peugeot

източник: Peugeot

Новият Peugeot e-Expert ще бъде лансиран през втората половина на 2020 г. и ще продължи безспорния успех на Peugeot Expert с над 170 000 продадени броя от излизането му на пазара през 2016 г.; той също ще затвърди лидерските позиции на Peugeot в лекотоварния сегмент в Европа и ще добави още един електрифициран модел към гамата на Peugeot, редом с електрическите e-Boxer, e-208, e-2008, 3008 и хибридните 508 Hybrid и Hybrid4.