На церемонията по връчване на наградите Argus 2020, която се проведе на 14 януари в Париж, новият Peugeot 208 спечели приза „Автомобил на Argus 2020“ - най-престижния от трофеите Argus. Автомобилът бе увенчан и с отличието „Градски автомобил на годината“.

Новият 208 спечели трофея „Автомобил на Argus 2020“. Новият Peugeot 208 зае първа позиция в класирането, изпреварвайки Tesla Model 3 и Kia XCeed, които допълниха челната тройка.

След победата на SUV Peugeot 3008 през 2018 г. и на Peugeot 508 през 2019 г. Peugeot получава тази награда за трети път в рамките на четири години.

Лоран Бланше, продуктов директор на марката, получи наградата, придружен от Жил Видал, директор Дизайн, и Ерик Дежу, дизайнер на новия Peugeot 208.

Това е най-важното отличие от наградите Argus. За тази специална награда Argus събира жури от 11 журналисти от най-големите френски вестници.

На седемте претендента за отличието „Автомобил на Argus 2020“ бяха присъдени точки, като всеки от членовете на журито можеше да даде оценка от 1 до 7 за всеки модел. PEUGEOT 208 спечели 56 точки, с което изпревари Tesla Model 3 и Kia XCeed.

"Връчването на този трофей доказва, че новият Peugeot 208 притежава силна изкусителна мощ. Три месеца след лансирането му той се радва на забележителен прием. Благодарение на мултиенергийната си платформа автомобилът позволява на клиента да избере типа на задвижване и това е, което допринася за неговия успех. Той се вписва идеално в стратегията на Peugeot за препозициониране към луксозния клас автомобили. Изключително горди сме, че получаваме тази награда, коментира Лоран Бланше.

Тиери Лонзиано, директор маркетинг и комуникации на Peugeot, получи наградата „Градски автомобил на годината“ за новия 208.

Тази награда се връчва от 18-членното жури на трофеите Argus, които са журналисти, оценяващи експерти и технически специалисти от Argus Group. Те бяха покорени от дизайна на новия Peugeot 208, интериора и неговата мултиенергийна платформа, която му позволява конвертиране в 100 % електрическа версия. Автомобилът се класира начело в категорията, изпреварвайки Renault Clio и Opel Corsa.