Журито на конкурса Автомобил на годината в Европа избра новия Peugeot 208 в списъка със 7-те финалиста, излъчен на 25 ноември. 

Новият Peugeot 208 впечатлява със своя отличителен стил и технологии: предлага възможността за избор между електрическа и термична енергия. Победителят в конкурса Автомобил на годината в Европа ще бъде обявен на 2-ри март 2020 г. в Женева (Швейцария).

Автомобилът изпъква в своя сегмент. От самото си лансиране той предлага три различни опции за енергиен източник: електрически, бензинов или дизелов. 

Неговият дизайн е елегантен, интелигентен и динамичен. Технологиите са иновативни: PEUGEOT i-Cockpit® 3D (дисплей на нивото на очите, компактен волан и сензорен екран) дава превес на ергономичността. Неговите системи в помощ на водача са типични за по-високите пазарни сегменти.

Журито на конкурса Автомобил на годината разпространи своя списък със 7-те финалиста след първото гласуване по азбучен ред:

- BMW 1-Series
- Ford Puma
- Peugeot 208
- Porsche Taycan
- Renault Clio
- Tesla Model 3
- Toyota Corolla

Peugeot има спечелени общо пет награди Автомобил на годината в Европа и присъства в списъка на финалистите за втори път в рамките на две години. 

Журито на конкурса се състои от 60 журналисти - автомобилни експерти, от 23 европейски държави. Наградата Автомобил на годината е учредена през 1964 г. и е най-желаната в бранша.