Мегапорт Рейсинг записа втора поредна победа с новия си автомобил Skoda Fabia Evo 2 на планинско Осогово 2020. 

Край Кюстендил до с. Богослов се проведе втория кръг от шампионата, а на старта застанаха 36 автомобила пред над 10 000 души, най-многобройната публика на това състезание за последните години. 

В първия манш на трасето с дължина 5 км и 36 завоя на изкачване най-бързо време даде Васко Въжаров с Opel Astra от освободения клас НС1, следван от Любен Каменов с Mitsubishi Lancer Evo 9 на 1,1 сек. Мирослав Ангелов остана трети на 10,7 сек и най-бърз от клас RC2 на хомологираните коли. 

Един от фаворитите Пламен Камбуров (LV ауто рейсинг) с Skoda Fabia S2000 отпадна поради проблем в двигателя, а Каменов получи проблем във втория манш, спечелен също от Въжаров. Но след края на състезанието пилотът бе дисквалифициран за използване на неразрешено гориво. 

Така Ангелов бе обявен за победител, а втори зад него е Александър Бурдинов с BMW M3 от клас НС2, на 0,6 сек зад пилота на Мегапорт Рейсинг. Трети е Ивелин Чапанов с Renault Clio от НС3.

"Не очаквахме тази победа, защото автомобилът ни е създаден за рали и изостава с около 300 к.с. от освободените и свободни за доработване автомобили, които са и много по-леки от нас. А това е решаващо на изкачване. Дойдохме тук с подкрепата на Еуратек, за да тестваме автомобила за предстоящия рали-спринт Дряново следващата седмица. Можехме да сме малко по-бързи, но нямахме достатъчно време за научаване на трасето“, коментира Ангелов след финала.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.