Преди повече от 100 години началото е поставено като сервиз за велосипеди. Сега вече компанията се развива и е от осем независими фирми. Основите на бизнеса са поставени 1966 г. когато Hostettler AG става генерален вносител на Yamaha за Швейцария. iXS Motorcycle Fashion е основана през 1979 г. и заедно с останалите фирми под шапката на Hostettler AG формират сегашният семеен холдинг. 

Следвайки модните тенденции и нуждите на клиента, екипите работещи в iXS Motorcycle Fashion, постоянно разработват нови колекции. Непрестанните проучвания и разработки се извършват с високотехнологични методи и производствени процеси. Стандартът е най- високият, а качеството – прецизно. Изключителната гама от асортименти позволява екипирането на мотоциклетиста от глава до пети. И както следва всеки продукт е изработен с така известната швейцарска точност и прецизност. 


Точно тази мотоциклетна мода на една от най-известните световни фирми – iXS, ще представи у нас фирма Мотобум. Това ще стане на нейния щанд по време на Moto Expo 2019 в София, което ще бъде в обновената зала Асикс Арена (бивша зала Фестивална) от 10  до 14 април. Там ще бъде изложена и най-новата колекция якета и панталони Montevideo. 

Концепция за мотоциклетни якета и панталони Montevideo е разработена от iXS Швейцария. Montevideo притежава високотехнологични детайлни решения, съставките на материалите са съобразени с изискванията на различните видове приложения като Adventure, Street и Touring. Функционалната характеристика може да се настрои към климатичните условия на място. Модулните, взаимозаменяеми защитни елементи позволяват да изберете вашите собствени индивидуални цветове на дизайна. Тази концепция спечели наградата за дизайн Red Dot 2017.

Концепцията за защитно облекло за мотоциклетисти включва модели, които могат да бъдат адаптирани към индивидуалните функционални изисквания, в зависимост от начина на ползване. По-устойчиви на износване текстилни якета и панталони чрез кожени подсилвания или здрави твърди външни протектори за да предпазват офроудърите, когато се използват на трудни терени. Високо дишащите тъкани улесняват свежия поток на въздуха, когато е горещо, докато вградената водонепромокаема мембрана предотвратява проникването на вода, а допълнителното затоплящо вътрешно яке предпазва от студ.

Всички модели имат регулируеми, сертифицирани протектори на раменете, гърба, лактите и коленете във вътрешността на дрехите като стандарт. Скритите предпазни шевове и големите рефлектори осигуряват допълнителна защита. Прототипното тестване с общи стандарти за изпитване включва допълнителни химически тестове върху всички материални компоненти и изпитване на устойчивост на износване и якост на опън на използваните тъкани.

Комфортът пасивно подобрява безопасността. Затварящите се, големи вентилационни системи отпред, на ръцете, на гърба и краката позволяват индивидуални настройки в зависимост от климатичните условия и предпазват от прегряване. Отпред и отзад са разположени текстилни зони, които могат да бъдат свалени с ципове и да се съхраняват в долните джобове, по този начин се откриват области от 3D-mesh материя, която пропуска въздушния поток. Регулаторите на пристягането на яката, горната и долната част на ръцете, пристягането в кръста и ханша, както и в горната и долната част на кракчолите на панталона  осигуряват перфектно напасване, което ги прави безпроблемни и удобни.

Влагата охлажда тялото. В допълнение към свалящата се дишаща водонепроницаема мембрана от Gore-Tex или Solto-Tex, в зависимост от модела, в джоба на яката има сгъната водонепроницаем качулка, която предотвратява проникването на вода между каската и якето.

Има място за съхранение на всички важни принадлежности. Големи външни джобове, джоб с прозрачен панел на левия ръкав, например за бележки по време на пътуването, вътрешни джобове с отделни секции за мобилен телефон, портфейл, документи. Мембранен джоб в долната част на гърба.

Както различните цветови решения на различните модели, сменяемите слайдери на твърдите външни протектори на раменете и коленете могат да бъдат заменени с различни цветове, за да съответстват на цвета на мотоциклета или каската (Montevideo RS-1000).