Дончо Цанев отново изпадна до третото място в Balkan Offroad Rallye 2017, след като в седмия етап на международния офроуд маратон бе изпреварен от холандеца Роналд Схолдерман с Toyota.

Схолдерман си върна лидерството в генералното класиране при крос-кънтри автомобилите, а пред казанлъшкия пилот на бъги е и германецът Франк Стенски с Мерцедес. Разликите между първия и втория във временната подредба са минимални.

Българският пилот също има теоретичен шанс за по-добро класиране, пишат от Пресслужбата на състезанието.

При мотоциклетите, етапната победа взе германецът Франк Вайсбах с КТМ, но начело на генералното класиране продължава да е Беат Юен от Австрия, също с КТМ.

При камионите, най-бърз за деня бе Феликс Мюленхайм от Германия с Форд, но на върха на класирането при тежкотоварните рали машини продължава да е холандецът Леон Де Вит с Мерцедес.

В есктремния клас на Балкан Офроуд Рали, етапната победа взе французинът Франк Мауро, а лидер във временната подредба продължава да е сънародникът му Франк Дорел, който завърши предпоследната отсечка едва на седмо място.

В етап 4 на Balkan Classic Rallye, белгиецът Грегоар Де Мевиус с Porsche затвърди лидерството си в генералното класиране, след като победи в етапа около Провадия. След Де Мевиус във временната подредба са двама пилоти от Кения - Онкар Раи и Балдер Чагев, и двамата също с машини Порше.

Финалният етап 8 на Balkan Offroad Rallye ще предложи на състезателите 136 километрова отсечка, а финалът ще е на самият бряг на Черно море в Шкорпиловци. Последната състезателна отсечка на Balkan Classic Rallye пък ще е с дължина от 140 километра.