Hyundai разкрива повече информация за новите офроуд възможности на Santa Fe. Новият модел е първият всъдеход на Hyundai в Европа, оборудван с новите режими на работа на HTRAC системата за задвижване на всички колела. 

Функцията ще позволи на шофьорите да оптимизират пътното поведение на автомобила в най-различни условия на пътя, включително пясък, сняг и кал, само с едно завъртане на селектора. Допълвайки сегашните възможности на HTRAC системата, новият Terrain Mode Selector предоставя още по-приятно изживяване при шофиране, дори и на труден терен. HTRAC, което е комбинация от думите Hyundai и Traction (сцепление), автоматично разпределя въртящия момент между предния и задния мост в зависимост от избрания режим на работа. 

По този начин системата ще гарантира на новия SUV по-добро от когато и да било представяне при движение по различни терени с ниско сцепление.

"В Hyundai постоянно търсим начини да подобрим качеството на нашите превозни средства и да доставим на клиентите си още по-висококачествен продукт", казва Андреас Кристоф Хофман, вицепрезидент по маркетинг в Hyundai Motor Europe. 

"С нови функции като Terrain Mode Selector, Santa Fe е конкурентен по отношение на предлагащата технология и комфорт, като същевременно остава верен на своите SUV гени и се затвърждава като надежден спътник за всяко пътуване, независимо от пътната обстановка".

Шосейни и Офроуд режими на работа само с едно завъртане на селектора

Новото Santa Fe разполага с въртящ се превключвател на централната конзола, благодарение на който водачите могат да избират между четири шосейни режима и три офроуд режима на работа. За смяна между двете категории на шофиране е необходимо само да се натисне централната част на селектора.

Шосейни режими:
- Comfort:
стандартната настойка на Santa Fe, намираща перфектния баланс между комфортно и екологично шофиране

- Sport: спортната страна на Santa Fe, фокусираща се върху динамичното шофиране, благодарение на промяна в геометрията на кормилната рейка, спортна настойка на автоматичната скоростна кутия и работа на педала на газта

- Eco: подобрена горивна ефективност за екологично шофиране с модифицирано ускорение, настройка на скоростната кутия и по-ефективна работа на климатичната система

- Smart: системата автоматично превключва между Eco, Comfort и Sport в зависимост от стила на шофиране

Докато шосейните режими на задвижване са фокусирани върху подобряване на динамиката и ефективността в зависимост от стила на шофиране, трите офроуд режима оптимизират движение по пресечени терени с ниски нива на сцепление, като системата оптимизира автоматично работата на задвижването така, че да осигури най-добра проходимост в съответната ситуация чрез промяна на мощността и разпределението на въртящия момент на двигателя, както и на работните характеристики на електронния контрол на стабилността.

Офроуд режими:

-  Snow: Оптимизиран за поддържане нa безопасно движение по заснежени и заледени настилки, режимът за сняг ограничава въртящия момент на двигателя и едновременно с това се грижи за възможно най-равномерното му разпределение между четирите колела.

- Sand: За оптимално пътно поведени върху пясъчни терени. Режимът комбинира подаването на по-висок въртящ момент с поддържането на по-ниска предавка, благодарение на което се минимализира риска от затъване.

- Mud: За пресечни местности с голямо наличие на кал. Системата основно препрограмира HTAC системата за 4х4 като разпределя въртящия момент по-равномерно и системата за стабилност при нужда използва по-активна работа на спирачната система.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.