С традиция в производството на велосипеди от 1886 г. до днес, Peugeot предлага практични и удобни модели за града и всеки вид терен. Проектирани от Peugeot Design Lab, велосипедите се сглобяват в завода на Cycleeurope в Ромили-сюр-Сен (Франция).

Истинска алтернатива на обществения транспорт, електрическите велосипеди на Марката отговарят на търсенето на колoездачите на велосипед за всички нужди. 

Гама електрически велосипеди Peugeot за всички нужди

С гамата си електрически велосипеди Peugeot предоставя глобално 360° предложение за електрическа мобилност. Най-новите електрически велосипеди са на разположение онлайн в електронния магазин и в оторизираните представителства на марката в страната:

- Peugeot eLC01, компактен градски електрически велосипед, съчетаващ нео-ретро с модерен дизайн. Батерията му от 400 Wh осигурява пробег до 70 километра.
- Peugeot eC02 е идеалният електрически велосипед за града. Батерията му от 300 Wh гарантира автономност от 80 километра (до 110 км с батерия 400 Wh).
- Peugeot eT01 D8 и eT01 Sport са универсални електрически велосипеди, с автономност до 110 километра, благодарение на батерията 400 Wh.
- Peugeot eT01 FS PowerTube съчетава вградена батерия и отличен дизайн. С предни и задни амортисьори той е подходящ както за градските улици, така и за извън утъпканите пътеки. Батерията му от 500 Wh осигурява пробег до 130 километра. 

Велосипедите са на разположение онлайн - В електронния магазин: webstore.peugeot.bg, бъдещият купувач може да провери наличността на моделите и да ги поръча от комфорта на своя дом. Доставката може да бъде до адрес на клиента, както и до избран център от мрежата на Peugeot. 

Велосипедите Peugeot са на разположение за покупка и в оторизираната мрежа на марката в страната. До края на месец май клиентите могат да се възползват от 25 % отстъпка на всички налични модели.

Електрическите велосипеди Peugeot: проектирани и сглобени във Франция - Отличителният дизайн на велосипедите Peugeot е дело на Peugeot Design Lab, глобалното студио за дизайн. Повечето от велосипедите са сглобявани във Франция, в завода на Cycleeurope в Ромили-сюр-Сен. Те се ползват от технологичен опит с традиции от над 130 години. Гамата електрически велосипеди на Марката е лансирана през 2009 година. Високото качество на компонентите е част от препозоционирането на Peugeot към луксозния сегмент. BOSCH осигурява повечето от батериите и електродвигателите. 

Peugeot: “360°” цялостно предложение за електрическа мобилност 

Peugeot е единствената марка, която предлага пълна гама превозни средства за устойчива мобилност: леки и лекотоварни автомобили, скутери и електрически велосипеди. Новите електрифицирани модели на Peugeot са във всеки сегмент. Пълното електрическо предложение включва градските Peugeot e-208, избран за Автомобил на годината 2020, компактния SUV Peugeot 2008 и лекотоварните e-EXPERT (представен наскоро) и e-BOXER. Plug-In hybrid задвижвания са налични за SUV Peugeot 3008, както и Peugeot 508 в седан и SW версия. Напълно екетрическият скутер e-LUDIX улеснява градската мобилност. Гамата електрически велосипеди Peugeot допълва „360°“ напълно електрифицирано предложение на Peugeot.

Peugeot Cycles - През май 2020 г. електрическите велосипеди са повече от всякога алтернатива на обществения транспорт. Те допринасят за безопосността, като предполагат спазването на социална дистанция, избягвайки задръстванията в градовете, подобряват качеството на въздуха и позволяват на хората да поддържат физическа активност. Много икономични ( по-малко от 20 стотинки на зареждане на батерията), велосипедите с електрическо подпомагане улесняват придвижването, без ограничения в паркирането.