По време на Автомобилен салон София 2019 се състоя премиерата на бранда DR, който вече е представен у нас от Автомотор Корпорация. Компанията е основана през 2006 г. от Масимо ди Рисио, който е дилър на автомобили през 80-те години в Италия. 

DR произвежда свои автомобили в базата си до Рим, част от които са продукти на китайците Chery. Паралелно с търговската си дейност, в същия период DR се занимава активно с проектирането и производството на състезателни автомобили.

През 2006 г. DR, използвайки собственото си технологично ноу-хау, успява да направи първия си автомобил – DR5, благодарение на който влиза в редиците на италианските автомобилни производители.
 
DR навлиза на европейския пазар с изцяло нова гама SUV модели: DR3, DR4, DREvo5 и DR6.

DR3 се откроява със своята спортна линия и с малкото си купе (дължина – 4,2 м), като използва 4-цилиндров 1,5-литров двигател с мощност 106 к.с. Дългият 4,32 метра DR4 е с 1,6-литров двигател с мощност 115 к.с. и се характеризира с един от най-просторните интериори в класа си. DR Evo5 (1,6 със 126 к.с.), петата серия на легендарния DR5, запазва своята характерна линия на компактен офроудър. А DR6 представя най-доброто от настоящата серийна моделна гама: динамичен 4,5-метров автомобил с развиващ 150 к.с. турбодвигател, подходящ за дълги пътувания, но и за всекидневието.

Философията на DR е да предлага автомобили, стандартно оборудвани с всички опции (Full optional), включени в цената: от електрическия люк до инфоразвлекателната система с функция за прожектиране съдържанието на смартфона, като минем през алуминиевите джанти, климатика, кожения салон, сензорите за паркиране, камерата за заден ход и дори системата с 4 камери за 360-градусов обзор в DR4, накратко, няма да ви липсва нищо.

Благодарение на постоянното развитие на технологиите и качеството при DR, новите SUV модели са изпипани във всички аспекти, най-вече по отношение на активната и пасивната безопасност: с антиблокировъчна система на спирачките ABS, електронно разпределение на спирачното усилие EBD, тракшън контрол ASR, асистент за потегляне по наклон HHC, спирачен асистент EBA, деактивируема система за динамичен контрол на стабилността ESP и система за следене на налягането в гумите TPMS.
 
Автомобилите DR се характеризират с превъзходно съотношение качество-цена. В автомобила не липсва нищо, и е удобен във всяко едно отношение, което ще задоволи изисканите вкусове на водачите.