24 часа на пистата, адреналин, емоции, повече от 60 часа около боксовете на съоръжението в Хасково. Незабравими емоции, среща с колеги, приятели, както и със световния елит на картинг обществото, което се бори за първата позиция докато не видя карирания флаг.

Тръпката беше още по-голяма, тъй като 24-те часа те изпитват, имаш ли волята, характера да дадеш всичко от себе си, за да завършиш състезанието. Също така си проличава чувството за екипна работа и сработката между пилотите в отбора. Отборният дух е над всичко. 

Възможността да провериш имаш ли силите и как да дадеш най-доброто от себе си, за да си в едно постоянно темпо през деня и през нощта на две различни конфигурации на пистата. 

Да си близо до най-добрите картингисти, да научиш нещо от тях, за да станеш по-добър. Моментите са безценни, а съветите на капитана на отбора Данчо бяха добавена стойност. Що се отнася до пистата тя тества всичките умения и възможности на пилотите, а на старт-финалната права се постигаше скорост от над 70 км/ч преди първия завой. Всичко това от личната гредна точка на участник в надпреварата. За втора поредна година в отбора на EKO & FRIENDS и след 12-те часа последваха и 24-те тази година.

Статистиката показа следното "ЕКО 24 часа на България" приключи с удивителни резултати и незабравими пистови моменти, създадени от 34 отбора с над 200 пилоти от целия свят. За едно денонощие на картинг пистата в град Хасково, отборите навъртяха общо 52 000 обиколки и точно 1 440 минути постоянно каране.

Над 200 пилоти от 15 държави и общо 52 000 обиколки маркираха ЕКО 24 часа на България

В класирането в категория PRO, първи финишира френският отбор на MRK Pro, който навъртя 1 584 обиколки и изминати 1 671 километра, на втората позиция остана белгийският отбор Kart Events.BE завършил на 3 обиколки зад победителите. Трябва да отбележил, че същия този отбор кара и през 2019 година на пистата в Хасково, а тогава постижението му беше същото второ място. 

На трето място се класира българският отбор GLS Racing Team с изоставане от 5 обиколки от първата позиция. През 2019 година те съумяха да спечелят 12-те часа.

В категория GOLD първи завърши белгийският отбор Jakpom завъртял 1546 обиколки, а втори останаха швейцарците от Eiriz Racing приключили на само 10.062 секунди от първата позиция. Голямата изненада на Малкия Льо Ман беше Отборът на звездите, който завърши на почетната трета позиция в категорията. 

В звездния екип се включиха спортни легенди на България като автомобилния състезател, печелил 24-часа на Нюрбургринг – Павел Лефтеров, който направи уникално каране през нощта. Рали пилотът и европейски шампион – Крум Дончев, световния шампион в Супер Ендуро сериите – Теодор Кабакчиев и ултрамаратонеца – Красимир Георгиев, който също се раздаде на пистата, за да покаже, че може да кара доста добре, също така картингистът Калоян Върбицалиев, който направи отлично каране. 

Заедно с тях караха актьорът Асен Блатечки, кулинарят и ТВ водещ Лео Бианки, бийтбокс изпълнителят Александър Деянов – Скилър и певецът Рафи Бохосян.Като те завършиха на 13 обиколки от първите два тима.

Стартът на състезанието на пистата в град Хасково бе даден на 10 октомври, 2020 г. точно в 13:00 ч., а финалната линия бе пресечена на следващия ден по същото време. Освен сериозното предизвикателство за доказване на издръжливост, липсата на сън и силната преумора, отборите се изправиха и пред още едно препятствие - обръщането на посоката на движение на пистата, 12 часа след старта на надпреварата, което бе маркирано със зрелищна заря, а трибуните на пистата бяха пълни почти през цялото време, като може би в малките часове на събота срещу неделя имаше лек отлив, но разбираемо все пак ставаше дума за нощ.

Организаторите, състезателите и гостите на събитието се включиха и в благотворителната кампания за набиране на средства необходими за спешното лечение на едногодишната Йоана от град Хасково. В подкрепа на малката Йоана, те предоставиха част от таксите, събрани за участие в състезанието, както и лични средства.

Трябва да се отбележи и отличната професионално свършена работа от организаторите на състезанието в лицето на Николай Върбицалиев и екипа му, която улесни участниците и със сигурност ще продължи и в следващите години.