От днес до 22 октомври в Интер Експо Център се провежда Автомобилен салон София 2017. Вижте куп премиери, доста страхотни автомобили, както и доста различни моторни елементи свързани с автомобилите и мотоциклетите.

Рекорд има и при автомобилите за тест драйв - 83 автомобила и мотоциклета, както и при голямата награда – чисто нов автомобил – която късметлията ще може да избира между 12 страхотни коли. Само в едно европейско изложение има повече автомобили за тест-драйв и то е в Италия.

Общата стойност на автомобилите, които ще бъдат изложени в Интер Експо Център, е 12 млн. лева, а мощта им надхвърля 40 000 к.с.

Според статистиката България е сред отличниците в Европа по продажби на нови автомобили през първите 8 месеца на 2017.

Ръстът е почти 18% и перспективите до края на годината са много добри. Увеличава се броят на закупените хибриди и електромобили.

"У нас има около 500 регистрирани електрически коли, като заедно с хибридните, бройката нараства до около 2000“, съобщи Храбрин Иванчев – член на УС
на ААП на пресконференция в началото на седмицата.

"Расте и броят на зарядните станции – докато преди няколко години бяха 2-3, сега са над 100, като голяма част от тях са безплатни", допълни Иванчев.

По думите му цената на електрическите автомобили ще продължи да пада и до 4-5 години возилата с алтернативно задвижване ще са половината от произвежданите нови коли.