В петъчния ден в 11:00 часа в Интер Експо Център беше открит 24-ия Автомобилен салон София 2019. На официалното откриване присъстваха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-н Росен Желязков, министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев, заместник-председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към НС г-н Станислав Иванов, народни представители, ръководители на държавни и изпълнителни агенции и др.

Международният автомобилен салон София 2019 представя на публиката точно 75 фирми-изложители и 12 000 кв. м. изложбена площ ще представят най-доброто от автомобилната индустрия. Ще бъдат представени 250 експоната, от които 14 нови модела мотоциклети. 

Повече от 70 технологични новости и автомобилни премиери очакват посетителите на 24-то издание на автомобилния салон в София - 16 нови модела, 13 фейслифта и 18 нови модификации. 

Впечатляващ е и броят на автомобилите с алтернативно задвижване – 13 електрически, 5 plug-in хибрида, 17 меки хибрида и 4 с двигатели на метан. 

Международният автомобилен салон в София се организира от Асоциацията на автомобилните производители и едно от 12-те изложения в света, включени в официалния календар на Международната организация на автомобилните производители (OICA).

Очаквайте новостите от BMW, Audi и Nissan по-късно тази вечер, както и много интересна статия, касаеща всички шофьори в страната. В следващите дни ще бъдете запознати и със всички изложители на събитието.