100 км с 1 лев. Толкова ще похарчите, ако се движите със скутерите на русенската компания Motoretta. Това са скутери произведени в България. Не са внос от Китай или някъде другаде. Те са на пазара от три години и имат вече доста клиенти. Особено в сферата на услугите и снабдяването.

Със скутерите на Motoretta може да се запознаете отблизо на изложението Moto Expo 2019, което ще продължи до 14 април в зала Асикс Арена в София.

Скутерите на Motoretta са два вида – с гелова батерия или с литиево-йонна. С двете батерии може да се изминат съответно 60 и 120 км. Но и 60 км с едно зареждане са напълно достатъчни в градски условия. За пълно зареждане на батерията са необходими само 6 часа. Това става от мрежата 220 V на обикновен контакт. Зарядното устройство си е в електрическия скутер, скрито под едно капаче.

Двигателите са безчеткови и са от 1500 и 3000 вата. Този скутер има максимален въртящ момент от 110 Нм на скорост от 45 км/ч.

Ускорението от 0 до 45 км/ч. става за 4,3 сек. Седалката е двуместна, а теглото на машината е 150 кг.

Скутерите са с елегантни алуминиеви джанти, като предната спирачка е хидравлична дискова, а задната – барабанна. Окачването е на въздушни амортисьори. Всички светлини, включително и основната са LED.

Фирмата за първи път участва на изложение. Има два магазина – в София и във Варна, а сервизи в споменатите, като и в още три града – Бургас, Русе и Пловдив. Цените на скутерите варират от 3000 до 4500 лв.