Мишел Георгиев беше обявен за картинг-пилот №1 на България за четвърта поредна година. Той получи наградата си от министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков на церемония в София. С купи бяха отличени и другите най-изявили се през 2011 г. състезатели.

През изминалата година Георгиев стана национален шампион в клас KZ2 и за четвърти пореден път спечели първенството на Югоизточна Европа. Негови подгласници и в двете надпревари са Александър Стоев и Симеон Богданов.

Шампион на страната в клас „Мини” е Алекс Златанов, следван от Христо Пенов и Лора Христова, а в клас „Ротакс” челната тройка е: Васил Коларов, Божидар Печев, Борис Малинов.

Министър Нейков връчи на Христо Пенов ваучер, чрез който Българската федерация по картинг спорт предоставя на Христо Пенов за ползване карт от висок клас. Момчето от Кюстендил го заслужи със спечелването на шампионата на новосъздадената Академия за млади пилоти. След него се наредиха Лора Христова и Захари Върбанов.

Отборен шампион за 2011 г. е Булавто (Варна), пред Русе Кар и София Ауто.

„Оценката на Управителния съвет на федерацията е, че изпращаме една трудна, но успешна година, заяви председателят на БФКС Йордан Върбицалиев. – Гордеем се, че дадохме старт на Академията за млади пилоти и проведохме първия й шампионат. Гордеем се и с първата отборна титла за България в шампионата на Югоизточна Европа, където също за първи път имаме трима индивидуални шампиони в отделни класове – Мишел Георгиев, Стефано Ловчалиев и Павел Лефтеров. Много важно за нас е, че изпълнихме програмата по календара и проведохме всички планирани състезания”.

В края на церемонията Върбицалиев връчи на Свилен Нейков плакет за подкрепата от страна на МФВС към картинг спорта и в частност към Академията за млади пилоти.