Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще участва в награждаването на победителите в състезание от календара на Световната автомобилна федерация.

Световният шампионат за е-автомобили и нови енергии ще се проведе за пети път. Целта на "ЕКО рали България 2017 година" е да се насърчават новите технологии за автомобили, конструирани за съхраняване, пестене на енергия и изхвърляне на възможно най-малко количество въглероден диоксид, както и други замърсители във въздуха. Организатор на екоралито е Спортен клуб "Интерспийд Нова Генерация".

Церемонията по награждаването ще бъде в неделя, 30 юли 2017 година, в хотел "Балкан" (бивш хотел "Шератон"), от 20:30 часа.

Състезанието се провежда на два етапа - в събота и неделя, като откриването беше днес на пл. "Света Неделя". 

Организаторите напомнят, че екоралито не е състезание за скорост и затова в него не участват автомобили със специално оборудване за безопасност.

Всички електрически, хибридни и на алтернативно гориво автомобили, които официално са регистрирани за ползване по пътната мрежа, се допускат до участие в състезанието при същите условия, както когато се ползват ежедневно./БТА