Спидуей състезателят Милен Манев се завърна успешно в България след като през последните три месеца взе участие за четвърта поредна година в аржентинския Международен спидуей шампионат. 

Шампионатът бе предвидено да се проведе в 15 кръга, от които обаче се реализираха само 10 поради проливните дъждове, които буквално заляха страната и дори доведоха да проблеми в първия етап на Рали Дакар.

В крайна сметка, Манев завърши на 11-то място в крайното класиране на шампионата на Аржентина при конкуренция от 40 състезатели от 7 нации. Технически повреди преследваха пилота ни в повечето от състезанията, за които специфичното е, че в квалификационната фаза на всяко едно от тях участват по средно 42 състезатели, които стартират на серии по пет. Манев е участвал във всички полуфинали, но както той сподели проблеми с мотора са му попречили да достигне по-предно класиране.

За европейския сезон, Милен ни разказа, че има предложение да се състезава за унгарски отбор, като програмата му включва 18 състезания, индивидуални и двойки. 
Освен тях, той ще участва и в определени състезания от румънския шампионат по спидуей и Купа „МАЦЕК“.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS