Константин Маршавелов от пловдивския клуб КА-2 Рейсинг Тийм с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X, завърши на 2-о място в състезанието на Писта Хасково. Трасето в квартал Орфей се завърна в календара на националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта, след едногодишна пауза.

Пловдивчанинът потегли от втора позиция в състезанието, а няколко обиколки след старта се движеше зад лидера в състезанието, като след това темпото му спадна. Така в края на състезанието той завърши на малко над 10 секунди след победителя в надпреварата.

“Мисля, че поддържах добро темпо в първите няколко обиколки. След това получих някакъв проблем със спирачките на автомобила и трябваше да върна газта. Класирането е добро за нас, тъй като сме напред с точките в шампионата, а и спестихме от ресурса на автомобила”, сподели Маршавелов след състезанието.

Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм е едноличен лидер в шампионата на серия макси с актив от 120 точки. До финала на тазгодишния шампионат остават два старта, на писта Серес в Гърция, който е непотвърден до момента и този на Писта Бургас. Петкратният шампион на България заяви, че ще участва във всички кръгове до края на кампанията.

В отборното класиране пловдивският тим спечели четвърта поредна победа за тази година. КА-2 Рейсинг Тийм е на върха на класирането в шампионата с пълен актив от точки в четирите кръга проведени до момента.

Камен Василев

източник: КА-2 Racing Team

Камен Василев с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X, финишира на четвърто място, след като стартира 4-ти и беше сериозно амбициран да се качи на подиума в състезанието. Той стартира добре и в началото се движеше зад конкурента си Румен Киров, но след това започна да изостава от него и в крайна сметка завърши четвърти в състезанието.

“Днес нещата не се получиха така, както ги бяхме планували. Въпреки това, за следващото състезание ще съм още по-амбициран за класиране в топ 3. Ще караме във всички състезания до края на шампионата”, сподели Василев след надпреварата.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.