Шесткратният шампион от Гран При по мотоциклетизъм Марк Маркес подписа нов договор с отбора на Хонда, който е до края на 2024 година. Испанецът спечели първата си титла с Репсол Хонда през 2013, а последните четири са последователни. До момента 27-годишният пилот има 56 победи и 96 подиума в кралския клас.

„Хонда ми даде възможността да се появя в Мото Джи Пи. Още от първата година постигнахме успех заедно и съм много щастлив, че ще продължа да бъда част от семейството на Хонда", заяви Маркес в свое изявление.

„И двете страни искаха да останат заедно и да продължат да печелят. Марк започна кариерата си в кралския клас през 2013 г. и с него спечелихме шест от последните седем шампионски титли. Такъв уникален шампион заслужава уникален договор", допълни президентът на Хонда Рейсинг Йошишиге Номура.

Маркс претърпя операция заради разместване на рамото през ноември заради две падания от мотора. Той взе участие на предварителните тестове преди началото на сезона на пистата „Сепанг" по-рано този месец. Финалните тестове преди началото на сезона са в Катар на 22-24 февруари. /БГНЕС