Лондон ще приеме финалното състезание от Формула Е през юли следващата година на закрито в зала "ExCel Centre". Завръщането към британската столица след тригодишно отсъствие бе обявено от президента на Формула Е Алехандро Агаг по време на моторното шоу в Женева.

Състезанието, което ще се проведе между 25-26 юли ще има закрит стадион като част от писта с дължина 2.4 км по посока на часовниковата стрелка в центъра на Източен Лондон, който бе домакин на Лятната Олимпиада през 2012. 

"Всяко състезание от моторните спортове би искало да проведе събитие в Лондон. Това е наше желание и страст от известно време", коментира Агаг.

"Завръщането на Формула Е в Обединеното Кралство надхвърля ентусиазма покрай състезание –това е силно послание към Лондон, за да се справи със замърсяването на въздуха в града, като промотира чисти технологии и електрически стабилни продукти", завърши президентът.

Формула Е е базирана във Великобритания, но столицата Лондон не е част от календара от 2016 насам, когато състезание в "Батърсий Парк" доведе до оплаквания от местни жители заради високия шум. 

Испанецът Агаг сравни отсъствието на Лондон от Формула Е с това Реал Мадрид да не играе в Мадрид. Сериите са в своя пети сезон, като предстои състезание в Хонконг този уикенд. Мерцедес и Порше са на път да стартират своята шеста кампания през 2019-20, присъединявайки се към производители като Нисан, Ситроен, БМВ, Ягуар, Ауди и Махиндра. 

Към Формула Е има сериозен интерес в последните години като феновете към този вид на моторните надпревари се увеличават постоянно.