Българският картинг пилот Любослав Руйков ще води битка за още една титла този уикенд в Италия – за първото място в крайното класиране в клас X30 Junior в шампионата IAME.

Последният 6-и кръг от сезона е пистата „Саут Гарда Картинг” в Лонато, а Руйков заема 4-ото място в класа си с 175 точки. Водач е Николас Маркези с 212, втори – Матео Перучо с 185 и Дан Алеман е трети с 177. Общо 39 пилоти са спечелили точки в клас Х30 Junior този сезон, а Руйков влезе в битката за титлата с победата в петия кръг от сезона през лятото.

„Този уикенд ни чака много оспорвана битка, като ще е интересно защото Любо и съперниците му в челото се познават добре и ще е трудно да се изненадат – заяви механикът на Руйков Станислав Каваримов. – Сигурен съм, че Любо може да е много бърз и да се бори за титлата, а и този състезателен уикенд за нас ще е генерална репетиция за супер важното състезание след две седмици – Суперфиналът на ROK, където Любо ще участва като шампион в ROK Cup и победител в Зимната купа в началото на сезона.”