За четвърта поредна година град Кърджали става център на офроуд спортовете и открива сезона за всички превозни средства извън пътя. 

От 3 до 5 март ще се състезават мотори, четириколки и джипове в специално подготвени трасета с обща дължина 500 километра. 

На старт застават 70 джипа, 10 бъгита, 50 мотциклета и 20 четириколки  от България, Турция, Гърция, Румъния и Португалия. Сред тях са имената на първия Европейски офрод Шампион Николай Гочев, вицешампиона от Източно Европейския Шампионат Валентин Гергов, шампионите в класа на прототипите от отбора на „Хюндай Рейсинг” Цв.Иванчев и И.Николов. 

Състезанието е кръг от Националния Рали Шампионат при ATV машините и кръг от Балканската Офроуд Купа 2017, като на тържествена церемония на 3 март ще бъдат наградени победителите в „Балканска Офроуд Купа 2016”. 

Кърджали дава старта на офроуд сезона у нас

източник: Мажорити

Най-атрактивните моменти ще бъдат на затвореното трасе до водното огледало на 5 март, където публиката ще наблюдава отблизо уменията на пилотите. 

В надпреварата с ATV ще се включи и кметът на Кърджали г-н Хасан Азис, а негов гост ще бъде кмета на град Чорлу от Турция, който води осем екипажа с джипове за състезанието. 

Организатор е местния клуб „Кинекс Рейсинг” съвместно с община Кърджали, а дизайнер на трасетата е небезизвестният Николай Мартинов – Сървайвъра.  

Заповядайте на 5 март на водното огледало в центъра на Кърджали, не е за пропускане.