Пилотът Пламен Кралев, който популяризира България, носейки логото на страната ни и българската роза върху автомобилите си в шампионатите FIA GT3 и Ferrari Challenge Europe Coppa Shell, се включи в шестия кръг от италианския шампионат Ferrari

Challenge Italia, който се провежда този уикенд (20 и 21 септември) на пистата "Мугело Интернешънъл". Изцяло обновената писта посрещна над 40 състезателни автомобила Ferrari F430 в двата шампионата Ferrari Challenge - за Coppa Shell и Trofeo Pirelli.

Българският пилот от отбора на "Кесъл рейсинг" даде трето време в първата квалификация. Той направи обиколка за 2:00,796 мин, изоставайки само на 332 стотни от първият - Рока.

Кралев успя да изпревари и Марти и Рагаци, които са водачите във Ferrari Challenge Italia Coppa Shell и са най-изявените пилоти в този шампионат.

Кралев се включи в кръга от италианския шампионат на пистата "Мугело" като тренировка преди състезанието от Световните финали на Ferrari Challenge, което ще се проведе на 9 октомври на същото трасе. В това състезание пилотът ни за първи път участва с новия си черен екип с логото на България, който е напълно в тон с черния му автомобил, брандиран с българската роза - туристическият символ на страната ни.