Пламен Кралев продължава да твори сензация след сензация в престижния шампионат Ferrari Challenge Европа, след като спечели пол позиция за първия старт от последния кръг на сезона на пистата „Муджело”, съобщи за Speed-Press българският рали шампион Митко Илиев.

„Кралев е с пол позиция. Направо разби конкуренцията, унищожи я”, едва успя да каже Илиев по телефона за Speed-Press.

Състезанието е в петък, 26-и октомври, вторият старт е в събота, а в неделя са Световните финали. В тях ще премерят сили пилотите от Ferrari Challenge Европа, Ferrari Challenge Италия и Ferrari Challenge Северна Америка.

В края на септември Кралев окупира челата на спортните страници, след като безпрецедентно победи в старта на пистата „Хокенхайм”. Тогава той каза специално за Speed-Press, че ще се концентрира и върху добро представяне в последния уикенд от шампионата.

На „Хокенхайм” българският химн звуча заради Кралев за първи път в историята на легендарното трасе. Любопитно е, че тогава успехът дойде отново след пол позиция и ще бъде интересно да се види дали пилотът може да превърне това в традиция.

„Вярно е, че в началото на сезона не започнах много убедително, макар че на “Монца” завърших седми. Но не познавах трасетата, нямах тренировки и имаше случаи, в които дори не успях да финиширам заради различни инциденти. Но с всеки следващ старт трупам опит и увереност и се радвам”, каза Кралев за Speed-Press.

За момента Кралев е на 12-о място в общото подреждане с актив от 81 точки, води Филип Прет от Монако с 224 точки.

На Световните финали за Ferrarri Challenge ще присъстват и пилотите на отбора на „черните кончета” от Формула 1. С други думи, Кралев ще кара своето Ferrari F430 Challenge с 500 к.с. пред погледа на световния шампион във Ф1 Кими Райконен.