Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X) спечели първия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут в група "Макси“. 

Надпреварата се проведе на „Писта Бургас“ и е първата от общо шест състезания предвидени за сезон 2018.

Действащият шампион стартира в днешното състезание от втора стартова позиция, след като през вчерашната втора квалификация получи проблем с електрическата система на автомобила си и това не му позволи да се бори за спечелването на полпозишъна. 

В началото на състезанието Маршавелов се залепи плътно зад лидера на колоната и борбата за първата позиция започна. 

Няколко обиколки след старта пловдивчанинът успя да излезе на чело в класирането и до края на състезанието нямаше проблеми с защитата на позицията си. 

До финала трикратния шампион на страната натрупа аванс от 8.180 сек.

"Стратегията ни в състезанието беше да запазим ресурса на автомобила максимално, което се получи и по този начин успяхме да спечелим днешното състезание. Доволни сме от постигнатия резултат“, сподели пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм след финала на надпреварата.

Пилотът на Автотранс Рейсинг Тийм Пламен Камбуров (Mitsubishi Lancer Evo IX) завърши на втора позиция на "Писта Бургас", където днес се проведе първи кръг от шампионата на затворен маршрут. 

Камбуров стартира надпреварата от полпозишън, след като спечели квалификацията вчера и постави нов рекорд на бургаското трасе. Той потегли перфектно, след което водеше убедително в надпреварата. 

Проблем в трансмисията на автомобила му коства запазването на първата позиция. Така двукратният шампион на страната завърши надпреварата на второ място.

"Всичко дойде от това, че се опитах да подобря вчерашния ми рекорд на трасето и претоварих автомобила. Получих проблеми в трансмисията и това бе причината да завърша втори днес", коментира Пламен.

"Ще поработим още върху автомобила. Но мисля, че причината днес не е само целта ми да подобря рекорда на трасето, а и многото обиколки. Толкова километри не са за тези силни автомобили, с които се състезаваме в момента", допълни пистовият шампиона за 2015 и 2016 година. 

Иван Влъчков с Хонда Сивик от екипа на Дамасцена Алба спечели писта Бургас в своята серия Туринг. Състезанието е първи кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

Шампионът за последните 2 години води от старта до финала, като в края намали темпото, за да съхрани техниката. 

Втори на 19.480 сек остана Стоян Апостолов с Хонда Сивик. Трети се нареди Давид Будев с Хонда Сивик от екипа на Влъчков Рейсинг. Димитър Кондев с Опел Астра и Станислав Паришков с Опел Астра не стартираха заради проблеми с колите.

"Беше супер състезание с много силна конкуренция. Конкуренцията ни беше много силна, а организацията много добра. Благодарим на АСК Дамасцена за подкрепата", коментира след успеха Влъчков. 

В купа Лада - Слави Рупчев, а в Купа Енеос - Венцислав Станев.