Шампионът в последните четири сезона в серия "макси" Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X) ще вземе участие в предстоящия трети кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта, който ще се проведе в Русе през предстоящия уикенд. 

През миналата година крайдунавското състезание не се състоя, а през тази година не влизаше в спортния календар. 

За състезанието са подадени 48 заявки, като за серия “макси” те са 7. И в това състезание отборът на пловдивския клуб КА-2 Рейсинг Тийм ще бъде представен от трима състезатели, освен Константин Маршавелов, участие ще вземат Камен Василев и Венцислав Станев.

В двата проведени кръга до момента на Писта Бургас и Писта Енеос, Маршавелов записа в актива си едно второ място и едно отпадане.

"За състезанието в Русе сме подготвени, както технически, така и физически. До този момент нямахме много късмет в шампионата", коментира Маршавелов. 

"Разлятото масло на пистата в Бургас и дефектирала част на писта Енеос ни попречиха за по-добро представяне. Надявам се от тук на сетне да нямаме проблеми“, допълни шесткратният национален шампион.

Квалификациите за място се проведоха в събота от 13:00 ч., а състезанията в отделните серии са в неделя, като официалното откриване на състезанието ще започне в 09:20 ч., а старта на първата серия е предвиден за 10:00 ч.