Пилотът на КА-2 Рейсинг Тим Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo 10) завърши на първо място в клас "Макси" на провелият се днес кръг от националният шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут на писта „Дракон“.

 

В първия манш днес пловдивчанинът стартира от първа позиция, но на старта бе изпреварен от Пламен Камбуров (Mitsubishi Lancer Evo 9), който завърши първи в този манш. 

Втори остана Константин Маршавелов, а трети Илия Царски (Mitsubishi Lancer Evo 9).

Във втория манш за деня двукратния шампион на България стартира от пета позиция. До края на манша Маршавелов успя да изпревари всичките си конкуренти и пресечи първи финалната линия. В този манш Константин Маршавелов успя да подобри и рекорда на пистата, който той сам постави във вчерашните квалификации. 

Вчера пловдивчанинът постигна резултат от 01:01.035мин., а днес спря хронометрите на 01:00.981 мин.

 

"Получи се хубаво състезание. През цялото време се движехме броня до броня с Пламен. В първия манш успяха да ми вземат старта, но въпреки това пак бяхме доста близо. Във стартирах от пета позиция и успях да изпреваря всички пред мен и да завърша първи, като разликата между мен и Камбуров пак бе много малка", сподели Константин след състезанието днес.