Кметът на Варна Кирил Йорданов ще вземе участие в поредния кръг на Републиканския шампионат по картинг, който ще се проведе през уикенда на писта Лаута. Градоначалникът на морската столица е подал още преди седмица в картинг федерацията заявка за участие в клас Формула А, където ще премери сили с още 10 професионални пилота. Той има лиценз от две години и това не е първата му професионална изява в картинга. Заедно с него, но в най-малкия клас Мини БГ ще участва и синът му Петър.

За участие в Републиканското първенство в класовете Мини БГ, Формула А и Формула С в Пловдив заявки са подали над 40 от най-добрите български пилоти. В най-високия клас Формула С ще се състезава и Владимир Арабаджиев. Този клас обещава да е най-зрелищен не само заради присъствието на пловдивския пилот с амбиции за Формула 1, а и заради най-големия брой опитни участници. Именно това е класът, в който картовете са със скорости и се стартира от място.

Като част от програмата на състезанието са включени и два старта от шампионата Rotax Max Challenge Bulgaria. Водачи във временното класиране на държавното първенство по картинг в момента са Юлиян Серафимов (Mини БГ), Ясен Правчев (Формула А) и Симеон Богданов (Формула С).

Свободните тренировки и квалификациите са на 2-ри и 3-ти юли, а стартът на състезанието ще е на 4-ти юли от 10:00ч. Входът е свободен.

Организаторите ще посветят състезанието на трагично загиналия преди месец картинг пилот от Пловдив Даниел Кисимов-Ечо.

--

Гледай на живо старта от Формула 1 на пистата Монца в Италия с туристическа агенция "Галера" от 10 до 13 септември