Кметът на община Радомир Пламен Алексиев е награден за заслуги в развитието на автомобилния спорт у нас през 2019 г., съобщи общинският пресцентър. 

Призът му е връчен от Калоян Станчев, главен секретар на Автомобилната федерация на България. Наградата на Алексиев е първа за кмет на община от област Перник, е заявил Станчев.

Поводът за връчването на приза е положителната оценка и благодарността на федерацията за загрижеността и професионалното отношение на Алексиев като кмет на общината във връзка с организацията на състезанията "Драг рейсинг" на пистата в радомирското село Кондофрей.

Федерацията възнамерява да проведе състезание от международния автомобилен календар под егидата на ФИА - Източноевропейска купа по "Драг рейсинг" в Кондофрей през 2021 година, заради добрата организация на местната власт и подходящите условия за такъв тип състезание на пистата в селото.

Алексиев и Станчев са изразили надежда, че община Радомир и федерацията ще си партнират в инициативи, с цел обучение по пътна безопасност на подрастващите. 

Учениците от местните училища ще имат възможност да се докоснат до автомобилния спорт на пистата в Кондофрей под опеката на опитни преподаватели, за да повишат културата си относно спазване на правилата за движение по пътищата.