След редица събития през летните месеци, в началото на учебната година фондация „Вълшебен свят“ ще завърши кампанията си „Толерантни всеки ден“ с две картинг състезания и кръгла маса за отличилите се в проекта младежи. 

Инициативата цели да даде добър пример на младежи от цялата страна и се провежда с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта и корпоративни партньори и приятели на фондацията

В рамките на тазгодишното издание на проекта инициаторите работиха с младежи от София, Пазарджик и Варна, а последните две събития ще бъдат в края на септември отново в столицата и през октомври на територията на Благоевград. Една от основните цели на проекта, а и на фондация „Вълшебен свят“, е демонстрирането на социалноотговорно поведение и фокус върху превенцията на агресия и ограничаването на агресивните поведенчески модели сред младите хора.

картинг

На най-голям интерес от младежите се радват демонстративните картинг състезания, а покрай дискусионната и демонстативната част, екипът на „Вълшебен свят“ вече засне и няколко видеоклипа, които показват как младежите споделят добрия пример и могат да бъдат позитивен модел за подражание в семейството и сред приятелите си.

Инициативата „С усмивка“ стартира през 2018, като част от нея беше проектът „НЕ на агресията по пътя“, в рамките на който младежи между 15 и 29 години от София и Стара Загора съчетаха теоритически и практически обучения срещу агресивното шофиране. 

Кулминацията на кампанията беше мащабният спортен празник „С усмивка“ през септември в столицата, в който се включиха редица известни имена от спорта и шоубизнеса, начело с Димитър Бербатов и Ник Левентис.