На 31-ви март, събота, от 11:00 часа официално ще бъде открит новият сезон 2007 на картинг пистaтa в Пловдив.

Три ще бъдат основните високоскоростни акценти в Пловдив – нулев кръг на Любителския шампионат по картинг „BECK`S GRAND PRIX” и „ЛАУТА JUNIOR KARTING CUP”, който от тази година ще има нов регламент с две квалификации в нормална и обратна посока и класиране по общо време и картинг коефициент. В това състезание ще участват 30 клиента на писта „Лаута”, които са регистрирали най-бързи обиколки през месец март.

“MEDIA KARTING CHAMPIONSHIP” ще заложи на отборно каране със смени. Всеки отбор ще бъде съставен от журналист и човек от публиката, изтеглен чрез жребий.

Професионални картинг пилоти ще загреят гумите на своите картове за радост на всички присъстващи.

Третата точка в програмата на „Лаута” в последния ден на месец март е специален картинг тест, част от РАЛИ СТИПЕНДИЯТА „FORD FOCUS TROPHY”, за която кандидатстват пилоти от цяла България. В изпитната програма на кандидатите са включени 5 теста, един от които е управление на картинг. Името на победителя ще бъде обявено на 1-ви май и той ще получи възможността цяла година да управлява рали автомобил Форд и да участва в състезанията за купата на Форд в България. Организатор на тази инициатива е пловдивската фирма BMD в лицето на Георги Гераджиев, а Картинг писта „Лаута” предоставя своята база за част от изпитанията.

През 2007 година, когато писта „Лаута” ще празнува своята пета годишнина, ще бъдат организирани над 50 любителски състезания за клиенти /Любителски шампионат по картинг „BECK`S GRAND PRIX” и “LAUTA JUNIOR KARTING CUP”, Ученически шампионат по картинг „LAUTA SCHOOL KARTING CUP” и КАРТИНГ ФОРМУЛА с радио ФМ+, която ще се провежда всяка събота.

Друга инициатива през новия сезон е играта КАРТИНГ ПОПАДЕНИЕ, в която ще участват всички клиенти на пистата и всеки ден ще печелят безплатни обиколки с 200сс картове.