Чудесно стартира уикенда за Ангел Караньотов, въпреки хладното, ветровито, но сухо време на пистата „Серес“, където се провеждат 3-ти и 4-ти кръг от BMU European Road Racing Championship.

Стартовият списък включва общо 105 състезатели от България, Гърция, Турция, Румъния, Македония, Канада, Израел и Сърбия. По традиция днес се състояха свободните тренировки във всички класове, като пилотите имаха възможност да карат в три сесии.

Добре стартира уикенда за Ангел Караньотов от Overdrive Racing Team с мотоциклет Ducati Panigale V4-R 2019. Състезателят с №79 започна да диктува темпото в клас SBK още от началото на деня, оглавявайки FP1 с време 1:19.739.

В FP2 Мартин Чой (EKO BMW Motorrad Racing Team), който и този уикенд изглежда ще кара с мотоциклет Yamaha, подобри времето на 1:19.631, но в FP3 Караньотов се върна на върха, завъртайки най-добра обиколка на „Серес“ за 1:19.012 минути. Чой остана втори на 0.340 секунди разлика в комбинираните времена, а трети и в трите сесии бе румънският пилот Робърт Мурешан (Yamaha), чието най-добро лично време за деня бе 1:20.606, постигнато в FP2.

Най-интересното в Гърция тепърва предстои. Днес ще се проведе 3-ият кръг от BMU European Road Racing Championship, като тренировките за време стартират в 09.00 часа. Входът за зрители е 10 евро.