Шампионът на България на Затворен маршрут в клас Туринг Иван Влъчков спечели и второто състезание в класа на аматьорите от първия кръг от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Мост в Чехия.

Този сезон Влъчков отново се състезава за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1, който е в цветовете на българския флаг - бяло-зелено-червено. Иван се класира първи старта в категорията си и 2-и в общото класиране.

На старта Иван беше атакуван от съперник от вътрешната страна на първия завой, но успя да запази мястото си. След това бе изпреварен от състезател от категорията на професионалистите. 23 мин след началото на състезанието Иван тактически пропусна съперник от другата категория, заемайки 4-и място в общото класиране, но твърдо първо с класа. 

Половин час преди края Иван направи своето задължително спиране в бокса. След всички питстопове Влъчков запази позицията си в общото класиране и първата в класа. 

В края на състезанието българският пилот пропусна още един от съперниците си от по-горния клас, без да поема излишни рискове да се бори с него. Така той завърши 5-и в общото подреждане и първи в класа.