Иван Влъчков с Хонда Сивик е шампион за 2020 г. в серия Туринг от първенството на Затворен маршрут. Това стана ясно, след като последният кръг от шампионата - Писта Бургас, беше отменен. Той трябваше да състои на 5-6 декември.

Решението беше взето на работна среща в Община Бургас в присъствието на кмета Димитър Николов, което идва с оглед на разпространението на коронавируса в страната. В тази връзка в Бургас се отменят всички масови мероприятия.

През сезона от 4 кръга Влъчков, който се състезава за екипа на АСК Дамасцена-Казанлък, записа 3 победи. Той стана първи на Писта Енеос на Дракон, Писта Стара Загора и Писта Хасково. В София Иван остана 5-и след проблеми със скоростите.

Така Влъчков събра общо 113 точки и остави зад себе си съотборника си в Дамасцена-Казанлък Кольо Карастоянов с Хонда Сивик. Последният спечели в София и събра общо 82.8 точки. Трети в генералното подреждане е ветеранът Стоян Апостолов (Хонда Сивик).

Това е 5-а поредна титла за Влъчков в Туринг. В този клас той доминира от 2016 г. насам, като за всички тези години е непобеден в състезание, в което не имал технически проблем. Иван държи и всички рекорди на трасетата, на които е карал.

"Беше по-кратък от обичайното сезон със силна конкуренция. Жалко, че последният кръг в Бургас няма да се състои. Благодаря много на механиците ми, на Етнографски комплекс Дамасцена със собственик Стоян Стоянов, на Николай Мончев, както и на семейството ми. Без тях нямаше да се справя", коментира шампионът Влъчков.