Иван Влъчков ще участва с резервния автомобил в клас Туринг на Писта Стара Загора идния уикенд. Състезанието е 4-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

След 1 година прекъсване надпреварата отново ще се проведе по улиците на града на източния пътен възел.

Влъчков, който е шампион за последните 3 години в класа, ще се състезава с резервния си автомобил Хонда Сивик за екипа на Дамасцена Алба. Титулярният Сивик претърпя сериозни повреди след инцидента на планинско Шипка Дамасцена, предизвикан от счупен носач.

Общо 12 пилоти са подали заявки за участие в Туринг. Сред основните конкуренти на Иван ще бъдат ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик, Стоил Неков с Хонда Сивик, Кольо Карастоянов (Хонда Сивик) и Давид Будев с Рено Клио, и двамата от Дамасцена Алба.

Силно присъствие на пилоти на Дамасцена Алба ще има и в серия Спорт – Динко Монев, Любен Емануилов и Александър Димитров.

"Очакваме много силна конкуренция. Другите пилоти са добре подготвени и проследиха последния ни тест на Дракон. Благодаря на екипа ми Дамасцена Алба и на Стоян Стоянов за това, че успяха да подготвят отлично резервния автомобил. Без хората от тима участието ми нямаше да е възможно", коментира Влъчков.