Иван Влъчков от екипа на Росен Даскалов - София Кар Моторспорт с българския болид Sin Car R1 завърши на 2-о място във второто състезание от GT4 в класа на аматьорите на пистата Зандвоорт в Холандия.

Иван стартира от 2-а позиция и в хода на надпреварата се придвижи с едно място, минавайки пред румънеца Едуард Антон. Иван обаче загуби място спрямо италианците Фасиколо/Дал'Антониа. 

В последните 2 обиколки Влъчков бе плътно зад Дал'Антониа и бе по-бърз, но не успя да го изпревари. На финала Иван бе само на 0.2 сек зад него.

"Пистата е технична и ми допадна. С всяка обиколка опознавах по-добре пистата и съответно подобрявах времената си", коментира Влъчков след финала.

Друг български пилот в надпреварата Павел Лефтеров завърши 15-и в общото класиране и 8-ия своя клас Silver, след като съотборникът му Джон-Луис Джаспър стартира последен.

Състезанието бе спряно няколко обиколки след неговото начало, след като колата на Стивенар/Аиари - Джинета G55 се запали. Заради инцидента надпреварата бе съкратена с 18 минути.

След подновяване на състезанието за Лефтеров останаха само 17 състезателни минути. 

Порше

източник: личен архив

За това кратко време обаче той стана един от най-наблюдаваните и коментирани пилоти на пистата, въпреки че излезе от 25-та позиция. Особено зрелищна бе битката му с Поршето (No.16) на опитния Кристиан Данър (бивш пилот от Формула 1). За 17 минути българинът „стопи“ 10 позиции и финишира 15-ти.

Последният кръг от Северната купа на Европейските серии GT4 ще се проведе на 16-ти 17-ти септември на легендарната Нюрбургринг в Германия.