Историческата писта Red Bull Ring посрещна победители от две български състезания. Те имаха възможността да усетят високите скорости на пистата.

1963-а е годината, в която Formula 1 за първи път пристига в Целтвег - военната авиобаза точно до Спилбърг, където в момента е изградена свръхмодерната писта, домакин на световни мотошампионати. Първото състезание, част от световния шампионат е спечелено от от Лоренцо Бандини с Ферари. 

Йохен Риндт, Ники Лауда, Ален Прост, Михаел Шумахер са само част от големите звезди, състезавали се по трасето в Спилбърг, което бързо се превръща в легендарно. 

Спилбърг е не само спираща дъха област с красива гледка - това е истински парк за силни усещания, с легендарния Red Bull Ring в центъра. 

4.318-километровото трасе е категоризирано от международната автомобилна федерация (FIA) като Клас А и може да бъде разделена на две отделни писти: север и юг. 

Отличителната черта на пистата е разликата в денивелацията - максимален наклон нагоре от 12% срещу максимален надолу - 9.3%.