Испанският тийнейджър Фермин Алдегер ще се състезава за тима на Дукати в световния шампионат по мотоциклетизъм в клас MotoGP от 2025 година с двугодишен договор с опция за още две години, съобщи Ройтерс.

18-годишният състезател в момента се състезава в Moto2 и спечели последните четири състезания от миналия сезон, като завърши трети в генералното класиране. Очаква се той да се присъедини към сателитния екип на Прамак.

Генералният мениджър на Дукати Луиджи Дал'Игна каза в изявление, че Алдегер е един от най-силните пилоти в новото поколение на MotoGP.

"През последните няколко години проследихме неговата еволюция; през последния сезон той показа невероятна скорост. Той е млад човек с потенциал и характеристики да се справя добре и ние ще му предоставим цялата техническа подкрепа, за да му помогнем да се развива."

Алдегер каза, че сбъдва детска мечта.

"Настъпи моментът да направя големия скок и да се състезавам с най-добрите състезатели в света и нещо повече, аз ще го направя с най-добрия мотор на стартовата решетка“, каза той./БТА