Испанецът Исан Гевара от отбора на ГасГас Аспар спечели Гран при на Арагон, 15-и кръг за сезона в Мото 3. 

С успеха си 18-годишният Гевара се отдалечи на 33 точки от сънародника си Серхио Гарсия на върха в генералното класиране при оставащи още пет кръга до края на сезона. Освен това испанецът затвърди отличното си представяне на домашната сцена, като в родината си вече има три победи в три старта този сезон.

Гевара потегли от полпозишън и нямаше особени затруднения да задържи лидерската си позиция. Той завъртя 19-те обиколки на пистата "МоторЛенд Арагон" за 37:29.944 минути и остави на 0.957 секунди зад себе си японеца Аюми Сасаки от "Стерлигарда Хускварна", който завърши втори. Челната тройка с изоставане от 6.536 секунди допълни друг испанец - Даниел Олгадо от "Ред Бул КТМ Айо". За 17-годишния Олгадо това е първи подиум в Мото 3 във втория му сезон в този клас.

Още в средата на състезанието челната тройка имаше повече от пет секунди аванс пред останалите преследвачи, а до края разликата между Гевара и групата премина границата от 12 секунди.

В генералното класиране Исан Гевара има актив от 229 точки. Вторият Серхио Гарсия, който също кара за ГасГас Аспар, е със 196 точки, след като днес финишира 13-и и не успя да добави нов актив. Подобна е и ситуацията с третия в подреждането Денис Фоджа от Леопард Рейсинг/Хонда. Италианецът остана на 14-о място в днешния ден и запазва актива си от 171 точки.

Следващото Гран при в Мото 3 е в Япония през следващата седмица.