Националният директор продажби на Хюндай в България Стефан Митов коментира провелия се успешно на румънска територия първи кръг от Hyundai Racing Trophy.

"Първото рали беше трудно. Момчетата получиха един много добър тренинг. Целта на шампионата е да се развиват като пилоти и личности. Тук те имаха възможността да видят възможностите и на пилоти от чужбина. Българските пилоти показаха, че са стойностни, не само пилотите на Hyundai Racing Trophy, но и останалите момчета", коментира Стефан Митов.

"Ралито беше тежко, тъй като имаше освен скоростни отсечки и доста преходи. Направихме изключително голямо впечатление на румънските ни съседи, те проявиха интерес към шампионата. Независимо, че в Румъния имат такива подобни шампионати, интересът беше изключителен към боксовете ни и колите", коментира интереса към Hyundai Racing Trophy националният директор продажби на "Индустриал Комерс".

"Имаме амбициозен план за още добро представяне в най-голямото рали за 2016 в България - рали България, което се завръща на старото си място около Варна. 
Целта на пилотите е да се състезават помежду си, да трупат опит. За мен най-важното е и колите да издържат на тежките изпитания по отсечките", допълни той.

"Колите на Хюндай са пословични с тяхната здравина и издръжливост и в това тежко рали, каквото беше рали Сибиу това се доказа. Пилотите задършиха без никакви инциденти, което е важно. Имаше румънски пилоти с трудности, а на тях това е домашно рали", каза още той.


 Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS