Стефан Митов е национален Директор Продажби в Индустриал Комерс - официалeн вносител на Hyundai за България и едно от главните действащи лица в едномарковия шапионат Hyundai Racing Trophy, който се проведе за първи път в България и завърши с 6-ия кръг, който се проведе на рали "Средна гора".

Той беше любезен да отговори на въпросите на Gong.bg по повод развитието на шампионата през годината и постигнатите резултати.

"Завърши първият сезон, който беше изключително успешен. Вече имаме и първия шампион на Hyundai Racing Trophy - екипажът Григор Григоров/Янаки Янакиев, щастлив съм, че завършихме изключително успешно шампионата. Колите са създадени за рали - много здрави и надеждни са, с каквито са пословични от Hyundai. Издържат без проблеми до финала без технически проблеми", заяви Митов.

"Шампионатът е направен специално за млади пилоти, да ги обучаваме и развиваме. Това направихме тази година. В тези 6 състезания в тях се вижда израстване. Има разлика в тях от началото и сега, не само като пилотиране, а и като медийно присъствие. Ние сме един цял задружен колектив, на този последен кръг за тази година присъстваха и бащите на пилотите, те вече са приятели. Сред пилотите има една много ползотворна конкуренция. Най-малкият пилот сред тях 16-годишният Симеон Симеонов само след няколко състезания вече показва удивителен напредък. Съвсем различно е неговото каране, след първите му състезания. Може да се похвалим с един двукратен шампион в лицето на Григор Григоров, който стана шампион и във V1 Challenge Bulgaria. Христо Геров се включи в средата на шампионата, той е син на известен пилот - Илия Геров. Васил Жеков, който е син на легендарния пилот Павел Жеков показа изключителна мотивация и успя да спечели това рали. Радвам се, че в този шампионат се събраха такива пилоти. Надявам се, че те ще надграждат в развитието си", допълни той по повод конкуренцията сред пилотите и развитието им в течение на шампионата.

"Виждам всичките пилоти много напреднали, надявам се, в българския шампионат да успеем да надграждаме. Hyundai имат сериозен отбор в световния рали шампионат, надяваме се и на тяхната подкрепа, те също ще дойдат догодина, дори да видят как се развиваме, защо да не забележат и нашите момчета", завърши Митов на въпрос как вижда пилотите в Hyundai Racing Trophy в следващите години.