Hyundai Motor Company пуска изцяло нова платформа за своите бъдещи автомобили. Благодарение на нея, моделите на Hyundai ще бъдат още по-насочени към дизайн, безопасност, горивна ефективност и не на последно място цялостното пътно поведение.

От моделна година 2020, всеки един нов модел на марката ще използва новата архитектура. Изцяло новата платформа на Hyundai от трето поколение се базира на основните предимства на предишната. Тя е по-лека, но въпреки това с по-висока устойчивост срещу усукване, с по-висока гъвкавост и по-аеродинамична.

„Новата технология ще подобри конкурентоспособността на бъдещите автомобили на Hyundai, тъй като значително подобрява цялостния дизайн, безопасността и цялостното поведение при шофиране“- Андреас Кристоф Хофман, вицепрезидент на Hyundai Motor Europe. „Hyundai постепенно ще разшири използването на тази нова платформа, за да осигури радост и комфорт при шофиране.

Третата генерация на платформата акцентира на безопасността

Автомобилите на Hyundai са постигнали значителни подобрения в активната и пасивната безопасност, чрез въвеждането на структура използваща голям процент високоякостна стомана и горещо щамповане на структурните елементи. Това позволява максимална защита на пасажерите, поради факта че автомобилната структура поема цялата енергия на при удар и пътническата кабина е незасегната.

източник: Hyundai Motor Company

Нова платформа дава възможност за по-голямо удоволствие от шофирането

Платформата от трето поколение също позволява на дизайнерите на Hyundai да внедряват спортни и стилни елементи в новите модели. С помощта на система, която контролира въздушния поток, новата платформа подобрява движението на въздуха през двигателния отсек. Това повишава стабилността в долната част на колата. Стабилността на автомобила е допълнително подсилена от ниското разположение на тежестта на платформата, което намалява теглото и намалява центъра на тежестта.

Аеродинамиката също е подобрена, така че въздушното съпротивление е сведено до минимум, за да се осигури отлична горивна ефективност, мощност и шофиране. Новата модулна платформа е разработена за възможно приложение на двигателя на следващото поколение на Hyundai, наречен Smartstream Powertrain.

Новата Sonata е първият модел, който използва новата платформа

Платформата от трето поколение е внедрена за първи път в новото поколение Sonata, което ще се продава на различни пазари през следващите месеци. Новата платформа ще стане достъпна за клиентите в Европа с въвеждането на нови модели Hyundai, които започват през 2020 г. Тази напълно нова модулна платформа следва първото поколение модулно глобално семейство от платформи през 2008 г. и второто поколение, въведено през 2013 г.